Het pand van Laser & Bending Machines in Zwijndrecht ondergaat de komende maanden een metamorfose om de klanten de kans te bieden machines te komen bekijken. Laser & Bending Machines is in een uitdagende periode – januari 2020 – begonnen. Covid-19 veroorzaakte veel onzekerheden in de markt, die enkele maanden na de opstartfase al op het pad van het jonge bedrijf kwamen. “We zijn trots dat we desondanks toch de verwachte groei hebben door kunnen zetten”, zegt oprichter Nathan van der Hoeven.

“MetaalNieuws heeft ons in de eerste maanden van onze opstartfase enorm geholpen door de gelegenheid te bieden direct landelijke bekendheid te creëren”, vervolgt de jonge ondernemer. “Zonder deze aandacht en promotiemogelijkheden hadden we ons nu niet in deze fantastische positie bevonden. We zijn erg blij met de relatie met het team van MetaalNieuws, dat ons op een eerlijke en professionele manier helpt om onze relaties te bereiken in de markt.”

Af en toe spart hij ook met de mannen van MetaalNieuws over hoe bepaalde zaken aan te pakken: “Zij hebben ons ervan overtuigd deel te nemen aan de vakbeurs METAVAK in Gorinchem. Daar hebben we uiteindelijk geweldige dagen gedraaid. Nieuwe gezichten, oude bekenden – maar allemaal met dezelfde wens: een goede machine, voor een eerlijke prijs, zonder gezeur. We hebben goede gesprekken gehad met veel potentie voor nieuwe relaties.”

Jong gebruikte machines
Laser & Bending Machines verbindt vraag en aanbod in de markt van jong gebruikte lasersnijmachines, kantbanken, en bijbehorende automatisering. “Ontzorgen is een clichéwoord, maar omvat wel waar wij waarde aan hechten”, zegt Van der Hoeven. “We zijn geen ‘snelle handelaars’, maar besteden aandacht aan zowel mens als machine. Dit betekent lange-termijnrelaties, maar ook het schoonmaken, controleren en reviseren van de ingekochte machines. Training, software, transport, installatie – alles wat komt kijken bij het aanschaffen (of verkopen) van een machine, wordt door ons verzorgd. Alleen zó kunnen we ervoor zorgen dat onze relaties altijd beschikken over een goed functionerend machinepark.”

Snelle groei
Door deze werkwijze groeit het bedrijf snel. “We zijn in korte tijd uit ons jasje gegroeid zodat we moesten verhuizen naar een nieuw pand in Zwijndrecht. Door de onzekerheid in de markt bleven grote investeringen in nieuwe machines uit, waardoor de vraag steeg naar kwalitatief hoogwaardige, jong gebruikte machines. We hebben daarvoor de nodige stappen gezet en direct extra personeel aangenomen om aan de vraag te kunnen voldoen – zonder concessies te moeten doen aan onze kwaliteitsprincipes.”

Directheid
Voor Van der Hoeven staat centraal een karaktertrek waar we als Nederlanders beroemd en berucht voor zijn: directheid. “Openheid en eerlijkheid zijn essentieel in deze markt, en daar horen korte lijntjes bij. Een enkel aanspreekpunt, altijd bereikbaar zijn, en zonder valse beloftes je afspraken nakomen. Dit zijn geen transacties die een bedrijf automatisch iedere maand doet – dit gaat om machines die essentieel zijn voor de bedrijfsvoering van onze relaties. Ze verwachten daarom professionaliteit, kwaliteit en zekerheid van ons. Ze moeten ervan overtuigd zijn dat de machines die ze aanschaffen het ook daadwerkelijk doen – en blijven doen. Daarom onderhouden we goede relaties met de fabrikanten van de machines zodat onze klanten ook altijd verzekerd kunnen zijn van directe service.”

Metamorfose bedrijfspand
Van der Hoeven heeft de toekomst van zijn bedrijf scherp op het netvlies: “We willen onze positie op de markt nog verder verstevigen en dé partner worden voor alle jong gebruikte A-merk lasersnijmachines en kantbanken. We hebben goede hoop dat de markt voor deze machines nog jaren relevant blijft en richten daar ook onze toekomstvisie op in. Ons pand in Zwijndrecht ondergaat de komende maanden een metamorfose om onze klanten de kans te bieden onze machines te komen bekijken. Ook ons team verwachten we te verstevigen in de komende periode om de groei aan te blijven kunnen.”

Het pand van Laser & Bending Machines ondergaat de komende maanden een metamorfose om de klanten de kans te bieden machines te komen bekijken.