De huidige periode kent zowel tegenslagen voor de metaalindustrie als extra stimulansen. Aan de ene kant rapporteren bedrijven een terugval in de verkopen en worden dienstverlenende bedrijven beperkt in het uitvoeren van hun werk door de ‘intelligente lockdown’. Veel bedrijven vrezen voor een nieuwe recessie, met alle verkoopstagnerende gevolgen van dien. Nu al worden er minder gereedschappen, machines en software afgenomen, laat staan als de huidige maatregelen nog enkele maanden effectief blijven.

En laten we de logistieke toevoer niet vergeten. Veel Nederlandse maakbedrijven zijn afhankelijk van toeleveranciers uit het buitenland, die nu het land niet in of uit mogen, waardoor de toevoer van ruw materiaal, grondstoffen of halfproducten stagneert.

Aan de andere kant is daar de enorme opleving van solidariteit in de samenleving. Maakbedrijven die zich geroepen voelen om hun technische kennis en hulpmiddelen in te zetten voor de zorgbehoevenden. Denk aan het produceren van mondkapjes, gezichtsmaskers, schermen voor bij de kassa’s en medische apparatuur. Ook de vraag naar verpakkingsstaal is enorm toegenomen. Daarnaast voelt men in Nederland aan dat we dit alleen samen kunnen doen en dat we nu niet moeten verkrampen. We gaan daarom eerder naar de lokale bakker of bloemist in plaats van naar de grote supermarkten.

Ook de toelevering van machines kent haar problemen. De productie van machines in China heeft enkele maanden stil gelegen en ook in Italië ondervindt men nu problemen met het produceren en exporteren. Juist in tijden van crisis zien we dan ook vaak een toenemende vraag naar gebruikte machines uit eigen land.

Veel bedrijven zien in deze tijd af van investeringen in het machinepark, omdat er teveel onzekerheid is over de toekomst. Hoe gaat de economie zich houden als we nog langere tijd in een gedeeltelijke lockdown zitten? Blijft er voldoende vraag naar mijn producten? Gaan er bedrijven omvallen? Gaat mijn bedrijf omvallen? Een nieuwe machine aanschaffen kan nu een te grote stap zijn, ondanks dat de oude machine wellicht al op zijn laatste benen loopt

en de continuïteit ervan niet zeker is. Een gebruikte machine aanschaffen kan daarom een verstandige stap zijn in tijden waarin men geen grote uitgaven wil doen door de onzekerheid, maar wel verzekerd wil zijn dat men in de toekomst kan blijven produceren.

Ook nu (en misschien wel juist nu) is het verkrijgen van een financiering geen probleem. Rentestanden staan nog steeds historisch laag en de overheid en banken willen maar wat graag de economie een boost geven door financieel te ondersteunen. Mocht u op dit moment aan het nadenken zijn over vervanging of uitbreiding van uw lasersnijmachine of kantbank, overweeg dan ook eens het aanschaffen van een gebruikte machine. Deze machines hebben de grootste afschrijving al achter de rug maar presteren nog optimaal omdat het stuk voor stuk kwaliteitsmachines zijn, van gerenommeerde merken zoals Bystronic, Trumpf of Adige. Ze doen qua prestaties niet onder voor een nieuwe B- of C-merk machine maar zijn er wel naar geprijsd! Of wellicht is automatisering interessant voor u, nu u met beperkte mankracht de fabriek draaiend moet houden. U kunt met minder mensen hetzelfde werk aan, doordat u de tijdrovende klussen door de automatisering laat doen. De gezondheid van uw werknemers heeft u toch hoog in het vaandel staan?

De metaalindustrie is een vitale sector en juist nu willen we ervoor zorgen dat iedereen zijn of haar steentje kan bijdragen aan het in stand houden van de economie, aan het verbeteren van de gezondheid van iedereen in Nederland en aan het ondersteunen van de prachtmensen die dit land draaiend houden. Wij dragen ons steentje bij door productiemogelijkheden aan te bieden voor een betaalbare prijs. Samen zijn we solidair en samen ondersteunen we Nederland in deze tijden van crisis.

 

Bekijk hier ons aanbod van interessante, gebruikte machines.