Met vijftien projecten die inmiddels al zijn opgeleverd of zich in de afrondende fase bevinden, heeft Laser & Bending Machines een prima start gemaakt. Het was een bijzondere start, in een jaar dat voor iedereen bijzonder is”, zegt Nathan van der Hoeven, die het bedrijf begin dit jaar heeft opgericht. Laser & Bending Machines (LBM) is een nieuwe partij die zich bezighoudt met de in- en verkoop van gebruikte lasersnijmachines, automatiseringsoplossingen en kantbanken. Het bedrijf dat zich uitsluitend richt op A-merken, wil zich onderscheiden van de meeste andere machinehandelaren door klanten van A tot Z te begeleiden bij het kopen of verkopen van hun machine. Dit kan op verschillende manieren, van alleen de verkoop tot een complete installatie inclusief scholing voor de nieuwe operators.

Dit artikel is origineel verschenen in de speciale uitgave van Plaatbewerkingsnieuws van oktober 2020.

Goede basis

Bijna een jaar na de start heeft Nathan van der Hoeven een goede basis neer kunnen zetten: “Dat zal ons de komende jaren helpen om de markt te kunnen blijven bedienen.” Deze basis omvat onder meer de ingebruikname van nieuwe huisvesting langs de A16 in Dordrecht. Hier heeft LBM een pand betrokken dat naast een mooie ontvangstruimte ook een grote hal heeft met voldoende ruimte om machines op voorraad te zetten en ze te reviseren. Hierdoor kan nog sneller worden gereageerd op vraag naar gebruikte kwaliteitsmachines. Afgelopen zomer heeft Jan van Dam Machinetransport daar direct al de eerste machines afgeleverd. Onder meer voor het revisiewerk zijn de eerste medewerkers reeds aangenomen.

Afgelopen zomer heeft Jan van Dam Machinetransport direct al de eerste machines afgeleverd in het nieuwe bedrijfspand van Laser & Bending Machines langs de A16 in Dordrecht.

Laser & Bending Machines heeft een BySprint Fiber 4020 geïnstalleerd bij MTU in Uden. Martin Gruijters en Frans Schepers, de eigenaren van MTU, zijn zeer te spreken over de dienstverlening.

Mooie deals
Ook de contacten buiten Nederland zijn versterkt, met diverse mooie deals die gesloten zijn in Duitsland, Engeland, België en Italië. Daarnaast is er uitgebreid met een sales agent die verantwoordelijk is voor het verkoopgebied in Franstalig België en Frankrijk. De eerste vijftien projecten zijn al opgeleverd of bevinden zich in de afrondende fase. Een van deze projecten betrof de levering van een BySprint Fiber 4020 met 4 kW laserbron. Deze lasersnijmachine van Bystronic is geïnstalleerd bij MTU in Uden. MTU is een specialist in het lasersnijden van buizen en profielen, maar doet nu het snijden van vlakke plaatuitslagen als service erbij. De machine in het nieuwe bedrijfspand van MTU wordt binnenkort ook voorzien van een opslagtoren met veertig lades met elk 5 ton laadvermogen. Ook dit wordt verzorgd door LBM. Martin Gruijters en Frans Schepers, de eigenaren van MTU, zijn zeer te spreken over de dienstverlening van Nathan van der Hoeven: “Hij heeft alles geregeld en dat doet hij heel goed. Hij verkoopt niet alleen machines, maar weet ook waar hij mee bezig is. Als ondernemers zoals wij vertellen waarnaar we op zoek zijn, dan begrijpt hij ons. Ook kan hij daarbij advies geven.”

Nathan van der Hoeven: De basis die nu is gelegd – ruimte voor voorraad en revisie, extra medewerkers en Europese uitbreiding – stelt Laser & Bending Machines in staat om ook onder de huidige omstandigheden kwaliteitsmachines aan te kunnen kopen en te leveren. Ook de volledige begeleiding van het aankoopproces kunnen we hiermee nog beter ondersteunen.” Het actuele aanbod van lasersnijmachines, kantbanken en bijpassende automatisering staat op de website: www.laserbendingmachines.com