MTU is al jaren succesvol bekend op de markt als de leverancier van gesneden buis- en profieldelen. Dit jaar hebben ze echter ook geïnvesteerd in een vlakbedlaser, omdat ze zagen dat er veel vraag was uit hun klantenkring naar gesneden plaatdelen, met de uitstekende en onderscheidende kwaliteit en service die ze van MTU gewend zijn. Deze vlakbedlaser, een BySprint Fiber 4020 4kW van Bystronic, hebben ze gevonden bij Laser & Bending Machines (LBM).

Martin Gruijters en Frans Schepers, eigenaren van MTU, zijn erg tevreden over de dienstverlening van LBM: “We hadden 3 eisen: het moest een fiberlaser zijn, van een A-merk, geschikt voor 4×2 meter platen.” LBM vond een geschikte machine in Duitsland en heeft hem direct naar MTU in Uden laten brengen, waar hij volledig is nagelopen en waar nodig gereviseerd. De nieuwste software van Bystronic werd geleverd, en drie medewerkers hebben software- en machinetraining gehad.

“Nathan begrijpt direct wat je bedoelt en weet altijd een passende machine te vinden”

~ Martin Guijters & Frans Schepers, eigenaren van MTU

MTU staat sterk in de markt als leverancier van gesneden buis- en profieldelen. ©Metaalnieuws 2020
MTU breidt haar diensten uit met een BySprint Fiber 4kW 4020 vlakbedlaser. ©Metaalnieuws 2020

Gruijters en Schepers: “Nathan van der Hoeven [eigenaar van LBM] heeft alles perfect geregeld en weet goed waar hij mee bezig is. Het belangrijkste voor ons was dat hij ons begreep. Hij verkoopt niet simpelweg machines, maar begrijpt waar zijn klanten naar op zoek zijn als ze hem dat vertellen.”
Nathan van der Hoeven: “Niet elk klantencontact leidt tot een verkoop, vanzelfsprekend. Vaak geven we alleen advies en begeleiden we onze klanten in hun zoektocht naar de juiste machine. Door intensief een relatie op te bouwen kunnen we ons beter in onze klanten verplaatsen en een passende oplossing voor ze vinden.”

Dit resulteerde bij MTU uiteindelijk in de aanschaf van een BySprint Fiber 4020 met een 4kW laserbron. Daarnaast wordt de machine gekoppeld aan een opslagtoren met veertig lades voor de opslag van plaatmateriaal, en een automatiseringssysteem om de machine semiautomatisch te beladen en ontladen. Ook deze installatie wordt verzorgd door LBM. Gruijters en Schepers: “Deze automatiseringsoplossing zorgt ervoor dat we zelf veel minder handmatige handelingen moeten uitvoeren, en kunnen we ook makkelijker ’s avonds en in het weekend snijden.”

Bent u ook opzoek naar een A-merk lasersnijmachine of kantbank, of heeft u simpelweg behoefte aan advies? Laat een bericht achter op onze contactpagina, of bekijk hier ons huidige aanbod!

Met dank aan Metaalnieuws voor het aanleveren van de foto’s, zie hun website voor het originele artikel.